Oktobarska prodaja kola u Evropi pala 16 odsto

Bez autora
Nov 21 2010

Evropska prodaja kola u oktobru smanjena je 16 odsto u odnosu na isti lanjski mesec, na 1,06 miliona vozila, sedmi uzastopni mesec u kome je zabeležen pad isporuka, dok je ukupna prodaja za 10 meseci ove godine smanjena pet procenata.Pet najvećih tržišta kola u regionu – Nemačka, Italija, Francuska, Španija i Britanija, zabeležila su pad isporuka od 18 odsto u oktobru, dok je u Španiji prodaja smanjena čak 38 procenata. Od auto-kompanija najveći pad prodaje zabeležili su „Ford”, „Fijat” i „Tojota”.

Oktobarska prodaja kola u Evropi pala 16 odstoEvropska prodaja kola u oktobru smanjena je 16 odsto u odnosu na isti lanjski mesec, na 1,06 miliona vozila, sedmi uzastopni mesec u kome je zabeležen pad isporuka, dok je ukupna prodaja za 10 meseci ove godine smanjena pet procenata, saopštilo je Udruženje evropskih proizvođžača automobila (EAMA) u Briselu.

Pet najvećih tržišta kola u regionu – Nemačka, Italija, Francuska, Španija i Britanija, zabeležila su pad isporuka od 18 odsto u oktobru, dok je u Španiji prodaja smanjena čak 38 procenata. Od auto-kompanija najveći pad prodaje zabeležili su „Ford”, „Fijat” i „Tojota”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik